dijous, 11 de febrer del 2010

Adèle Blanc-Sec, un nou personatge de pel·lícula


Molta expectació hi ha amb la nova pel·lícula de Luc Besson, Adèle Blanc-Sec, l'estrena de la qual s'anuncia per a l'abril d'aquest any. A la pel·lícula, basada en la sèrie de còmics protagonitzats per aquesta inoblidable heroïna creada per Jacques Tardi, Louise Borgoin (Le petit Nicolas, 2009) interpreta la intrèpida periodista. El projecte vol culminar en una trilogia.

El personatge de Tardi és un dels meus preferits. Les seves aventures són d'allò més sorprenents. Adèle Blanc-Sec és una dona atípica en el melic d'Europa -París evidentment-, a principi del segle XX, que viu a la descoberta de misteris carregats d'elements sobrenaturals: monstres, dimonis, mòmies i altres éssers extraordinaris, i de científics embogits.

La primera aventura, Adèle y la bestia, va aparèixer l'any 1976. La van seguir El demonio de la Torre Eiffel (1976), El sabio loco (1977), Momias enloquecidas (1978), El secreto de la salamandra (1981), El ahogado de dos cabezas (1985), Todos monstruos (1994) i El misterio de las profundidades (1998). Una obra, doncs, desenvolupada durant més de vint anys. París s'hi reconeix, a les vinyetes, i això afegeix un nou al·licient a aquests còmics.

Fa por pensar en una Adèle Blanc-Sec de pel·lícula. No tots els còmics traspassats a aquest mitjà han estat a l'alçada de l'original. Confiem que Luc Besson se'n sortirà.

Aquí trobareu una web dedicada exclusivament a les aventures d'aquest personatge en còmic. 

1 comentari: