diumenge, 13 de març del 2011

A un mes de la 29a edició del Saló del Còmic


Som a un mes de la inauguració de la 29a edició del Saló del Còmic de Barcelona. De moment sabem que els zombis hi seran protagonistes, que hi haurà un munt d'autors europeus convidats i que, entre altres exposicions, en tindrem una d'originals d'Alfonso Zapico -que espero amb deliri- i una altra de dedicada a El arte de volar, d'Antonio Altarriba i el dibuixant Kim, premi nacional de còmic de la Generalitat i del Ministeri de Cultura. 

Pel que fa als premis del Saló, aquest any s'hi ha inclòs un de nou a la millor pel·lícula nacional o estrangera basada en un còmic o que tingui el còmic com a protagonista. Ja ha acabat la primera ronda de votacions i el proper 25 de març comença la segona. Els nominats són els següents:

Blacksad 4. El infierno, el silencio, de Juan Díaz Canales y Juanjo Guarnido (Norma Editorial); El invierno del dibujante, de Paco Roca (Astiberri), i Ken Games 3: Ciseaux, de José Manuel Robledo i Marcial Toledano (Diábolo Ediciones) tenen tres nominacions cadascun: millor obra, millor guió i millor dibuix d'autor espanyol publicat el 2010. Autobiografía no autorizada 3, de Nacho Casanova (Diábolo Ediciones), ha estat nominada com a millor obra; Duelo de caracoles té una nominació al millor guió, de Pere Joan (Ediciones Sins Entido), i Jazz Maynard 4. Sin esperanza, una nominació al millor dibuix, de Roger (Diábolo Ediciones).

Com a millors obres estrangeres estan nominades Asterios Polyp, de David Mazzucchelli (Ediciones Sins Entido); En mis ojos, de Bastien Vivès (Diábolo Ediciones); Los muertos vivientes, de Robert Kirkman i Charlie Adlard (Planeta DeAgostini), i Wilson, de Daniel Clowes (Random House Mondadori / Ediciones La Cúpula, en català).

Ximo Abadía, Jesús Alonso Iglesias, David Sánchez i Martín Tognola estan nominats com a millor autor revelació espanyol 2010.

Opten al premi a la millor pel·lícula de 2010 basada en un còmic o en què el còmic sigui el protagonista: El Gran Vázquez, d'Óscar Aibar; Kick Ass, de Matthew Vaughn; María y yo, de Félix Fernández de Castro, i Scott Pilgrim vs The World, d'Edgar Wright.

Per a més informació, consulteu la pàgina de nominacions de Ficomic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada