dijous, 14 d’abril del 2011

Comença el Saló del Còmic


Ja tenim aquí una nova edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Aquest any, el Saló ens sorprèn, entre altres coses, amb diversos actes relacionats amb còmics que han estat traspassats a altres mitjans, televisius o cinematogràfics. Aquest dijous, hi haurà una videoconferència amb Robert Kirkman, el creador de The Walking Dead, la famosa sèrie televisiva de temàtica zombi, i una marató amb sis episodis de la primera temporada. A l’acte hi participarà el dibuixant del còmic en què es basa la sèrie, Charlie Adlard. I divendres, a la una del migdia, està prevista la presentacióde la pel·lícula Capitán Trueno y el Santo Grial, basada en el còmic que Víctor Mora va crear el 1956 i dirigida per Antonio Hernández.

Pel que fa a les taules rodones, divendres a les sis de la tarda, n'hi haurà una sobre El còmic en català, que moderarà Joan Navarro amb la participació d'Oriol Garcia Quera, Jordi Riera i l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras.

Una altra presentació molt interessant és la del documental que vam poder veure ahir per televisió, El Papus: anatomia d'un atemptat, dirigit per David Fernández de Castro.

A banda de les exposicions, a l'entorn del 23-F, gats de vinyeta, zombis, Alfonso Zapico, El arte de volar i Rubén Pellejero, hi haurà tallers, concursos, concerts i activitats relacionades amb els jocs d'estratègia i els videojocs.

Annie Goetzinger és una de les autores convidades al Saló, de la qual cal destacar la seva col·laboració amb Víctor Mora en l'elaboració de la sèrie Felina, i amb el guionista Pierre Christin, amb qui va publicar nombrosos treballs: La Demoiselle de la Légion d'Honneur, La diva et le Kriegsspiel o Charlotte et Nancy, entre d’altres. Una altra autora molt interessant, des del meu punt de vista, és Camille Jourdy, de qui he tingut el grandíssim plaer de llegir la trilogia Rosalie Blum, publicada per Ediciones La Cúpula.
 
Esperem que el resultat d'aquest any estigui a l'alçada de tantes i interessants expectatives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada