dissabte, 14 de maig del 2011

'Feines fotudes', nova revista de 4 Rius de Tinta


4 Rius de Tinta, col·lectiu de dibuixants professionals i amateurs del qual formo part, acaba de publicar digitalment el seu segon treball: Feines fotudes, que podreu trobar penjat aquí (pàgina d'Issuu) i aquí (bloc del col·lectiu), juntament amb la seva primera revista, L'emancipació.

A Feines fotudes hi hem participat Ivan Hernández, Dani Saus, Tònia Bauçà, Raji, Joan Puig Júnior, Mercè Fortià, Meri Gil, Pere Saguer, Quim Bou, Jet i Jose Arnau, que també n'ha fet una acurada maquetació.

La revista recull experiències autobiogràfiques i fictícies (algunes d'allò més surrealistes) relacionades amb el complicat món laboral. Hi trobarem també un magnífic text de Dani Saus que prologa els treballs i una mena de declaració d'intencions del col·lectiu.

Al darrere hi ha tot un any de treball i molta il·lusió. Com diu Dani Saus al pròleg, "Els membres del 4 Rius de Tinta no som pas molt diferents de la resta de mortals, i hem viscut tots, molts o pocs, ara o abans, l'amarga experiència d'exercir un treball on ens sentíem francament incòmodes. Però en comptes de guardar-ho en un raconet dels nostres creatius cervells, el que hem fet és plasmar-ho sobre el paper (o sobre la pantalla, més ben dit). El resultat és d'allò més variat, ja que no és un recull d'anècdotes desagradables sobre aquella feina que no desitjaríem ni al nostre pitjor enemic. Errat va qui es pensa que trobarà aquí un abocament de les nostres penes laborals, fet expressament per autosatisfer el nostre egocentrisme propi dels autors d'art (per a això ja tenim altres vies). En aquesta revista podreu delectar-vos amb relats d'altres temps i dimensions els protagonistes dels quals, tot i ser-nos llunyans, tenen unes vides que no es distancien pas de la duresa de les nostres quan es tracta de posar-se a treballar."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada