dissabte, 10 de setembre del 2011

'Terra baixa', novel·la gràfica d'Hernán Migoya i Quim Bou


Ahir 9 de setembre va sortir a la venda la novel·la gràfica Terra baixa, amb guió d'Hernán Migoya i dibuix de Quim Bou, editada per Glénat amb la col·laboració de TV3 i Fausto Producciones. L'àlbum és una versió de l'obra teatral d'Àngel Guimerà, que tindrà a més a més la seva versió televisiva, la qual estrenarà TV3 aquest diumenge 11 de setembre.

En una operació comercial de les mateixes característiques, temps enrere Glénat ja va editar el còmic Serrallonga, amb guió de Niki Navarro i dibuix també del mateix Quim Bou. La sèrie televisiva va tenir força èxit i el còmic es va vendre segurament més del que s'hauria venut sense les possibilitats de difusió que donen aquest tipus d'operacions.

Des d'aquí aplaudim aquestes iniciatives i més si hi intervenen persones del talent i la sensatesa dels mateixos Hernán Migoya i Quim Bou. La qualitat del dibuix està més que assegurada. Pel que fa a l'adaptació de l'obra, el mateix Migoya explica que tant ell com Quim Bou van apostar des d'un primer moment per ser al màxim de fidels a l'obra original (la forma parlada, per exemple), tenint en compte, però,  que no es pot reproduir tot el que hi ha (tots els diàlegs) i que també cal fer-hi afegits: "un més gran moviment i el canvi escènic", ja que l'obra està pensada per al teatre i per tant té determinades limitacions que no funcionarien en mitjans com la televisió o el còmic.

Esperem que el còmic sigui un èxit de vendes i que tot plegat ajudi a recuperar un dels nostres clàssics; Àngel Guimerà i a fer-lo més pròxim al gran públic, jove i no tan jove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada