dissabte, 19 de novembre del 2011

'Vincent' i 'Tamara Drewe', a l'Ateneu de Celrà aquest dissabte

Aquesta nit, a dos quarts de deu, el Cineclub 21 de Celrà ha programat el curtmetratge Vincent, de Tim Burton, i el llargmetratge Tamara Drewe, de Stephen Frears.

Vincent és un curtmetratge d'animació que Tim Burton va rodar l'any 1982, en què un nen que es diu Vincent vol ser Vincent Price, icona dels films de terror de les dècades dels cinquanta i seixanta. Curiosament aquest Vincent s'assembla molt físicament a Tim Burton. És un curt de sis minuts, en blanc i negre, que ens recorda molt l'estil i els continguts dels films d'animació posteriors d'aquest director. Una petita joia que val la pena reveure.


Per la seva banda, Tamara Drewe és una pel·lícula de Stephen Frears, rodada l'any 2010, basada en el còmic homònim de Posy Simmonds. La protagonista nominal és una jove periodista que, després d'operar-se el nas, s'ha fet un cert renom escrivint cròniques de societat als diaris. D'alguna manera ens recorda el personatge de Carrie Bradshaw a Sexo en Nueva York, ja que les cròniques de l'una i l'altra giren insistentment a l'entorn d'un mateix epicentre temàtic: elles mateixes. La història comença quan Tamara torna al seu poble natal, un poble de mala mort, doblement transformada: amb una aparença diferent, que la fa d'allò més sexy, i famosa. I en tornar trastoca els fonaments d'aquest petit poble rural i de la granja residència d'escriptors que hi ha als afores, regentada per un matrimoni en què el marit, escriptor també, de best-sellers, desplega les seves armes de seducció sobre la jove nouvinguda.

Tant el còmic com la pel·lícula són un retrat irònic de l'Anglaterra d'avui, la pel·lícula potser un pèl més amable, tant en el tractament dels personatges com en la resolució de determinades situacions. Cosa que estranya una mica venint del director d'Ábrete de orejas, i és que de llavors ençà ha plogut moltíssim.

En fi, que si podeu, no us ho perdeu. És un doble programa el d'aquesta nit que val moltíssim la pena!

1 comentari:

  1. M'han encantat!!!
    Tant el curt com la pel·lícula!!! Jo no sóc de les persones que riuen a grans riallades mentres miren cinema però aquesta si que me n'ha destapat alguna!
    M'ho he passat molt bé.
    Gràcies

    ResponElimina