divendres, 24 de juliol del 2009

Burka babes

Llegeixo a El Periódico d'ahir que una nova sèrie sobre dones musulmanes que ironitza sobre l'ús de la burca està triomfant a Holanda. El responsable, Peter de Wit, publica les tires al diari progressista d'Amsterdam Volkskrant (La Veu del Poble) i han tingut tant d'èxit que se n'ha fet una selecció (la portada de la qual reproduïm a l'encapçalament) de la qual s'han venut 20.000 exemplars només al seu país.

Tot i que els acudits no agraden a molts musulmans, l'autor s'ha sorprès en comprovar que té seguidores en estudiants musulmanes del seu país que porten mocador al cap i a les quals agraden els seus acudits.

Fent una recerca pel google comprovem com se n'han fet ressò alguns blocs, entre ells aquest bloc libanès, que comenta que el dolent d'aquest recull és que només ha sortit publicat en holandès, però que si més no la portada és entenedora per a tothom. (No obstant això, a Amazon, hi trobareu l'edició en anglès.)

Peter de Wit explica al mateix article d'El Periódico que, lluny de voler ridiculitzar ningú, el que pretén és presentar les burka babes com a dones "que haurien preferit no vestir-se així", "dones divertides però fortes, decidides a sobreviure, que en el fons del cor saben que al final guanyaran".

Les burka babes, doncs, han començat a esdevenir una icona, un símbol. La mateixa geometrització en la representació dels personatges contribueix a això. Esperem que la sèrie arribi aviat entre nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada