diumenge, 26 de juliol del 2009

Tamara Drewe


Un dels còmics que vaig comprar al darrer Saló del Còmic va ser Tamara Drewe (Sins Entido, 2009), de Posy Simmonds, una autora britànica nascuda el 1945 que va començar la seva carrera com a dibuixant fent tires per al diari The Sun i després per al diari The Guardian.

Va ser tota una descoberta!

Primer per l'estil narratiu d'aquesta veterana autora: barreja de text i d'il·lustració d'una manera inusual (vegeu la pàgina reproduïda a l'encapçalament), que els lectors de Gemma Bovery (Destino, 2001), l'altra obra seva publicada a l'Estat espanyol, ja devien conèixer. A més a més, per la manera com va entreteixint la història que ens vol explicar: a partir dels punts de vista dels diferents personatges. Després pel seu estil com a dibuixant: utilitzant colors suaus (en determinants moments, flash backs, un sol color per a tota una sèrie de vinyetes) i una línia suggerent i elegant, pròpia de l'estètica de les revistes femenines (de les quals es descobreix com a lectora assídua i li serveixen de font d'inspiració). I finalment per la temàtica (les relacions humanes i especialment les relacions amoroses), els personatges de què se serveix per il·lustrar-la (la classe mitjana-alta intel·lectual britànica), l'indret on es desenvolupa (en una tranquil·la vila rural de Bretanya) i el to irònic, de vegades mordaç, amb què la desenvolupa.

Curiosament tant Gemma Bovery (fixeu-vos en la coincidència amb la gran novel·la Madame Bovary) com Tamara Drewe es van publicar per entregues al diari The Guardian abans d'esdevenir novel·la gràfica.

No us la podeu perdre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada