dimecres, 10 de febrer del 2010

El català d'en Vegeta, fes-lo córrer


Al Facebook han sorgit un parell de grups que, sota el lema "El català d'en Vegeta, passa'l" o "Les frases d'en Vegeta", ja han aplegat quatre mil seguidors un i més de dos-cents l'altre. La intenció és promoure aquest personatge com a model lingüístic i reconèixer el paper que ha tingut en la normalització del català al nostre país. Fixeu-vos, si no, amb el que en diu el primer:

"Per tots aquells que considerem que un capítol de Bola de drac en català era més eficient per normalitzar la llengua que qualsevol política del Govern. Perquè en Vegeta ens ha demostrat que en català també es pot insultar d'allò més bé! Deixeu de dir "Gilipoyas" o "Cabrón" i passeu-vos als "Brètols" o "Fantasmot"! Si en Vegeta ho pot, tots podem!"

Al costat de "brètols" o "fantasmots", expressions memorables com "soldat de llauna", "ximple", "mitja merda", "cap de suro" o "patata" són recordades entre rialles. D'altres d'usuals són amenaces del tipus: "Et liquidaré, desgraciat!", "Us esclafaré", "T'estomacaré, bavau llefiscós!", "No subestimis mai el superguerrer", "No ho heu sabut calcular, soldats de llauna!", "Te'n trauré a cops de peu", "Tant de bo rebentessis", "Aquest cop et fumeré", "Vosaltres aneu a casa i preneu-vos un got de llet ben calentona. No cal que vingueu amb mi!", "Us faré miques... Qui serà el primer? Tu, mocós? O tu, noieta?", "Ja veureu quan us atrapi, no passareu mandra!", "Només sou uns robots d'estar per casa", "Ja podries haver sortit més ben plantat", "Et veig una mica rebregat"...

A més a més, al youtube es poden veure recopilacions d'escenes amb algunes d'aquestes expressions.

Us deixo unes quantes dreceres perquè ho disfruteu com jo:



  

7 comentaris:

  1. Era botíssim! A mi m’agradava molt allò de "ep, tu cacarot!" tot i que no se pas que carai vol dir :)

    ResponElimina
  2. A mi em fa riure allò de tan de bo rebentassis!!!

    Però em vas dir que sortia mitja _ _ _ _ _ !!!




    Clara

    ResponElimina
  3. @Meri Gil si no recordo malament, "Cacarot" era el nom d'en Goku al planeta dels super-guerrers.

    ResponElimina
  4. Sóc en Joan Sanz, la veu d'en Vegeta en català. Realment estic astorat de veure la fama que encara té aquest personatge entre el gran nombre de fans de la sèrie Bola de Drac. He penjat una dedicatòria a Youtube, per qui vulgui veure-la. salutacions cordials i gràcies..

    ResponElimina
  5. Joan,

    Podries enviar-nos l'enllaç per veure-ho? Moltes gràcies!

    ResponElimina