diumenge, 11 d’abril del 2010

Picanyol, a Girona, commemora els quaranta anys d'Ot el bruixot

El personatge de Picanyol Ot el bruixot ha complert quaranta anys i per commemorar-ho Norma Editorial ha publicat de moment dos àlbums recopilatoris de les seves tires. Divendres passat Picanyol va ser a Girona per presentar aquest treball i parlar d'ell mateix i del personatge que li ha donat més popularitat, en un acte organitzat per la Llibreria Empúries.

L'acte va ser concorregut. Molts familiars i coneguts omplien la sala de la Casa de Cultura de Girona. Em va estranyar no veure-hi els mitjans de comunicació de la ciutat ni cap personalitat representativa de la cultura i de la política gironines. El diari El Punt va ser l'únic que es va fer ressò de l'esdeveniment. El mateix dia publicava una nota breu anunciant-lo. La cobertura informativa de la presència de tota una institució cultural del país a Girona, però, s'acabava aquí.

L'acte el van presentar l'escriptor David Pagès i la mestra i escriptora Alegria Julià, que van fer una remembrança de la trajectòria d'aquest dibuixant i van comentar algunes de les vinyetes més representatives de la seva manera de fer.

Picanyol va aprofitar per agrair la presència a familiars i coneguts i en un acte entranyable ens va parlar d'ell mateix, dels orígens del personatge, de les seves crisis creatives i de les seves fonts d'inspiració. Va tenir paraules d'agraïment a Albert Jané, que, a part de donar-li nom al personatge, des de Cavall Fort va propiciar que aquest bruixot anés creixent fins avui, i al director de la revista Lecturas Juli Bou Gubert, que durant els vint-i-cinc anys que Picanyol va col·laborar en aquest mitjà li va deixar llibertat total per fer la seva tasca. Va explicar-nos la seva passió pels llibres d'aventures i, en concret, "pels llibres que expliquen històries verídiques de supervivència, com ara les que surten al llibre Terra d'homes, de l'aviador i escriptor Antoine de Saint-Exupéry". També ens va dir tot divertit que sovint trobava inspiració al tren per a les seves històries i que per dedicar-se a dibuixar calia "estar una mica tocat de l'ala".

                                          
Aquí veiem Picanyol signant exemplars dels dos àlbums recopilatoris al final de l'acte de presentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada