divendres, 11 de juny del 2010

Premsa i còmics: les aventures d'en Siset, de nou, a Operació Iceberg


El diari El Punt, de Girona, va treure diumenge passat una nova aventura d'en Siset, la segona, amb el títol Operació Iceberg. L'autor, Jordi Codina Negre, que signa els seus àlbums com a J.C. Negre, és un advocat que ha dibuixat tota la vida, tal com explica al seu web, i ja des de ben petit li encantava llegir-se les aventures de Cavall Fort. De fet el seu estil és deutor d'una determinada línia promoguda des de sempre per aquesta publicació insígnia, una línia de la qual tenim els màxims exponents en el còmic franco-belga, que tants bons fruits han donat a Catalunya. El personatge, d'altra banda, té una estètica actualitzada: amb aquest tupè glamorós, no sé per què, em fa pensar en la línia de personatges desenvolupats a Cleopatra per Mique Beltran.

Fa  cinc anys, El Punt publicava la primera aventura d'aquest personatge, La llegenda del Tapís, que jo personalment vaig descobrir, amagat, a les lleixes d'una biblioteca.

Les aventures d'en Siset se situen a les comarques gironines. En aquest segon àlbum, aquest agent especial que treballa per a la Generalitat es veu enfrontat a un especulador immobiliari amb el canvi climàtic com a qüestió de rerefons. L'àlbum, de 56 pàgines, es distribuiïa gratuïtament diumenge passat amb el diari (el podrem adquirir a les botigues?) i ha estat editat conjuntament per El Punt i la Diputació de Girona, amb la col·laboració d'Espai Gironès.

L'autor explica a El Punt que ja té en marxa una tercera aventura. Des d'aquí només podem demanar que no trigui tant de temps a publicar-la.

Aquí podreu llegir la notícia sencera i una entrevista amb l'autor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada