dilluns, 14 de juny del 2010

Un drama total


TV3, que sempre s'ha avançat a la resta de televisions de l'Estat pel que fa a l'emissió de sèries de dibuixos animats trencadores, actualment emet Un drama total d'illa (Total Drama Island), una sèrie de factura canadenca adreçada a un públic major de tretze anys en la qual vint-i-dos adolescents participen en un reality show envoltats de càmeres arran i arreu i vivint tot un seguit d'experiències que l'únic que aconsegueixen és treure la pitjor part de cadascun. Semblaria que, de rerefons, hi ha una crítica soterrada a aquesta mena de productes mediàtics que s'han incorporat, per saturació, a les nostres vides de manera tan espantosament natural.

Els personatges són un retrat fidel de la tipologia de subjectes que sol prendre-hi part. De moment, als capítols que hem vist, hi hem descobert els que tenen afany de lideratge i els que es deixen emportar pels primers per sobreviure, els que esbatussen i els esbatussats, els que tenen totes les de guanyar i els que tenen totes les de perdre, els que les canten clares i els que amaguen el cap sota l'ala...En aquest cas la ficció no supera la realitat. La reprodueix no sabem si amb un punt encara massa dolç, amb falta d'histrionisme i de mal gust. Cap on ens portarà, no ho sé. A la pàgina de publicitat de la sèrie se'ns explica el següent: "T'imagines 22 adolescents de ciutat que no tenen res en comú convivint 8 setmanes en el campament d'estiu més atrotinat i més ronyós dels boscos d'Ontario? T'imagines que, a sobre, es tracti d'un "reality show" amb reptes tan esbojarrats com ara llançar-se d'un penya-segat dins d'un llac ple de taurons? Un drama total d'illa transporta la realitat i la comèdia a un altre nivell! Històries d'amistat, d'amor, d'odi, de traïció, la tensió cada vegada és més evident, les càmeres sempre són a tot arreu... L'únic que és clar és que només hi pot haver un guanyador. Qui serà el que no acabarà al Moll de la Vergonya per convertir-se en l'estrella mediàtica més ridícula de tota la història?"

Hem de pensar, doncs, que el desenllaç no ha de ser gaire benèvol amb ningú? Tant de bo compleixi aquestes meves expectatives! De moment jo no me la vull perdre, per si de cas. La curiositat em mata.

La podeu veure al Canal Súper 3 els diumenges a les 12.05 i els dilluns a les 16.30.

Per a més informació, us convido a visitar el bloc de la sèrie (en anglès) perquè comproveu fins a quin punt puc tenir raó o això acabarà sent un producte autocomplaent com tants d'altres.

3 comentaris:

  1. Tens algun link per veure'l online o descarregar - la?

    ResponElimina
  2. No en tinc. Has provat de veure-ho per la web de TV3?

    ResponElimina
  3. A la web de TV3 es poden veure tots els capítols, però només per un temps limitat, així que et recomano que t'afanyis, perquè el 1º i 2º capítol es deixaran de emetre online el 30/6/2011.

    ResponElimina