dimecres, 20 de maig del 2009

Activitats al voltant del còmic i la il·lustració els dos propers caps de setmana


Els amics Pere Saguer i Emma Pumarola, del col·lectiu 4 Rius de Tinta, m'assabenten de tot un seguit d'activitats que es faran a Barcelona des d'aquest proper cap de setmana fins al cap de setmana en què tindrà lloc el Saló del Còmic. Us en faig una ressenya.

Aquest cap de setmana vinent se celebra l'Ilu·Station, el primer festival a Barcelona dedicat només a la il·lustració. Per a més informació, cliqueu aquí.

El cap de setmana del Saló, hi haurà una exposició a la galeria Vallery del col·lectiu +41.

A la Filmoteca de Catalunya, del 25 de maig al 7 de juny fan un cicle especial sobre pel·lícules relacionades amb el còmic que oferirà, entre altres, Batman Begins, Pool Sharks, 300, Persépolis, The Killers, Astèrix i els víkings, que el 2009 compleix 50 anys, Ghost World, Tintín i jo, Sin City, The pink panter, Iron Man, Flash Gordon i Mortadelo y Filemón. Per als fans de les firmes, Mike Mingola (el creador de Hellboy) serà a la Filmoteca el dijous 28 de maig. Les pel·lícules seran en versió original subtitulada en espanyol i l'entrada costarà 2,70 €.

El mateix cap de setmana del Saló, a l'Hotel Catalònia Rambles (i en general a tot Barcelona) hi haurà el festival de videoart LOOP. A vegades hi ha animació o una combinació de videoart i animació. Per a més informació, cliqueu aquí.

Finalment, dins el marc de l'XI Edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona 2009, el 27 de maig Antoni Guiral farà una conferència al carrer Avinyó, 52, titulada: Còmics de i sobre jueus: obres i autors. Podeu xafardejar aquí. També s'hi faran projeccions gratuïtes de pel·lícules, del 30 de maig al 7 de juny, entre elles la interessantíssima Waltz with Bashir.

Moltes gràcies a tots dos per la informació!

(A l'encapçalament, imatge de la pel·lícula Waltz with Bashir, que es projectarà dins l'XI Edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona 2009.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada