diumenge, 2 d’agost del 2009

Magasin Général





M'han arribat a les mans els tres primers volums de la sèrie Magasin Général, de Régis Loisel i Jean-Louis Tripp, amb color de François Lapierre: Marie, Serge i Los hombres, publicats per Norma Editorial. Segons els mateixos autors, el que havia de ser inicialment una trilogia acabarà sent una trilogia doble, és a dir, una sèrie de sis volums, la trama de la qual transcorre en un poble rural del Quebec cap als anys 20, que es veu trasbalsat per l'arribada d'un foraster, Serge, que, volent o no, influirà en les vides dels seus habitants d'una manera determinant.

La idea parteix del mateix Loisel. El dibuix combina dues maneres de fer diferents però que es complementen fantàsticament: la primera fase va a càrrec de Loisel; Tripp és l'encarregat de perfilar amb el seu traç les atmosferes, la llum, suavitzar els contrastos, etcètera. I en acabat ve la nota de color sublim de Lapierre.

Tot un ventall de personatges, amb les seves complexitats interiors, els seus secrets, les seves històries passades, van entreteixint una atmosfera rica, plena d'avinences i contrastos, en la qual els protagonistes, Marie (la vídua enamorada) i Serge (el foraster habilidós i sensible), aconsegueixen emocionar-nos subtilment, amb petits gestos o amb gestos extrovertidíssims.

A França ja va aparèixer el quart volum el novembre de 2008. Esperem que aviat ens arribi aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada