dissabte, 20 de febrer del 2010

El còmic arriba a les noves tecnologies


Quan llegeixes notícies com aquesta -extreta del bloc La cárcel de papel- irremeiablement et sents com els dinosaures d'aquestes vinyetes de Miquelanxo Prado a Quotidianía delirante: fora de lloc.  

Segons ens diu Álvaro Pons en el seu article, Quotidianía delirante s'ha convertit en el primer iMotion Comic per a iPhone i iPod touch i ja es pot baixar des de la botiga iTunes. Perquè ens fem una idea de com es veurà, a la mateixa pàgina penja l'enllaç a Youtube de la demostració. Tot seguit reprodueix la nota de premsa en la qual s'anuncia aquest esdeveniment.

A Galicia Digital llegeixo que el producte, dissenyat a Galícia, s'anuncia com un còmic interactiu, al qual s'han afegit "animacions curosament dissenyades, opcions d'idioma per als textos, efectes especials, banda sonora i narració", "respectant, però, l'essència del còmic".

Per aquesta nova plataforma el còmic es distribuirà a més de setanta països de tot el món i pretén arribar a uns cinquanta milions de persones. La demostració que es pot descarregar gratuïtament forma part de la campanya de llançament del producte.

Per al meu gust tant l'animació com els efectes de so queden una mica postissos. L'efecte que m'han produït m'ha fet recordar el llargmetratge De profundis, del mateix autor, un prodigi quant al dibuix, però un experiment poc reeixit quant al tipus d'animació. El que sí m'ha seduït és la possibilitat de triar l'idioma en què vols llegir el còmic i que una de les llengües a triar precisament sigui el gallec.

Bé, tot plegat no ha fet més que començar. Hem d'esperar a veure com evoluciona. Jo, com Álvaro Pons, potser prefereixo el còmic sense additius, sigui quin sigui el format en què ens arribi.

Aquí trobareu la notícia que es va donar d'aquest projecte el novembre passat a La Voz de Galicia.

aquí, la notícia tal com la dóna Miquelanxo Prado en la seva magnífica web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada