dimarts, 6 d’abril del 2010

Com entrenar el teu drac, estrena en català


Dreamers acaba d'estrenar Com entrenar el teu drac, que des del 26 de març es pot veure en català a les nostres pantalles. L'inconvenient, però, continua sent el mateix: per veure-la en 3D, l'has de veure doblada al castellà.

Al marge d'això, us he de dir que la pel·lícula és un prodigi visualment parlant. No tan sols pels escenaris o la mateixa animació, sinó també per la galeria de personatges que retrata, que, lluny de mostrar-se excessius i, per tant, lluny de saturar-nos, confegeixen un món que a voltes és terrible i d'altres és magnífic.

El protagonista, Singlot, és un nen víking fora de lloc, en una terra on el que més es valora és el coratge associat a la força física i a l'habilitat per matar dracs. Cansat de ser la riota de tothom i una vergonya per al seu pare, decideix sortir en plena batalla contra els dracs i caçar una Fúria Nocturna, una espècie de drac que mai cap víking ha aconseguit ni tan sols veure. La història es capgira quan el nen descobreix que els dracs amaguen un gran secret.

L'argument és ple de llocs comuns (ja ho veieu), però la història flueix fàcilment i els detalls són allò que fan d'aquest treball un film absolutament recomanable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada