dissabte, 6 de febrer del 2010

Del 4 al 7 de febrer, Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà


Mentre anem fent boca amb la programació ja anunciada de l'Animac 2010 (14a Mostra Internacional de Cinema d'Animació a Catalunya), que tindrà lloc a Lleida del 22 al 28 de febrer, del de moment dijous passat es va inaugurar a Cassà de la Selva (Gironès) la Mostra d'Animació i Curtmetratges de Cassà (MACCA) 2010, que enguany ha convidat el director Albert Serra (a la fotografia), director d'Honor de cavalleria i premi Gaudí 2009 a la millor pel·lícula per El cant dels ocells, perquè presenti els seus films menys coneguts. Avui dissabte al matí, de 9 a 11, ha començat el Correcurts al Centre Recreatiu i, durant tot el dia, hi haurà 4 hores del millor cinema d'animació infantil: al matí, a la Sala Galà, pel·lícules de Segundo de Chomón amb diferents contacontes , i a la tarda, a partir de 2/4 de 5, al Cinema Puig d'Arques, l'estudi d'animació català Cromosoma presentarà els seus personatges (les 3 Bessones, en Tom, la Pimpa, La Bruixa Avorrida). A més a més es mostrarà una selecció de pel·lícules del festival Ale Kino de Poznan, Polònia. Diumenge, la Cibermacca presentarà noves propostes, com el taller d'animació stop motion amb persones, i hi haurà el lliurament del 4t Premi Domènec Torrent i Gelmà als Amics del Cine de la Vall de Ribes. Una altra novetat destacada d'aquest festival serà la projecció de curtmetratges als bars de Cassà durant tot el cap de setmana, dins el programa Dels bars venim, als bars tornem.

El programa, complet, el trobareu aquí.

Al diari El Punt trobareu una crònica de l'acte d'inauguració d'ahir.

La mostra, l'organitza el Cine Club 8 i 1/2 de Cassà.

3 comentaris:

  1. Bon dia, haig de dir que veure el careto d'aquest individu de bon matí i saber que corre per l'Animac no es sa. Si a aquest senyor no li hagués sonat la campana a França i no visquéssim en una província on “art” és agafar els timbals i llançar-se al carrer no li hagués fet cas ni deu. Una imatge de les 3 bessones hagués estat mes agradable. Per cert, suposo que presentarà una de les seves obres magnes que l’Ajuntament de Girona, a falta de millors propostes (això ens hauria de fer pensar), li va pagar fa uns anys: Fiasco (http://www.youtube.com/watch?v=dJ9Vwf4f3A0).

    A mi l’Animac em va agradar molt l’any que hi vaig poder anar. Em va encantar la forma com gestionen els diferents públics que hi van. Separen molt bé les activitats per franges horàries i per dies. Suposo que si no ho haguessin fet així i sabent el que molta gent entén per “animació” el festival s’hagués convertit en una mena de festival infantil. D’aquesta manera fan activitats per tots els públics però aconsegueixen donar un missatge molt positiu sobre la gran varietat de coses que es poden fer amb animació.

    Fins un altre!

    Moltes gràcies per l’entrada i el comentari!! Ja han arribat algunes fotos i n'hi ha un parell de molt bones!

    ResponElimina
  2. Meri,

    El motiu pel qual hi ha la foto de l'Albert Serra no és perquè hagi d'anar a fer res a l'Animac. Va ser a Cassà a l'acte de presentació del festival de curtmetratges que fan cada any.

    Reconec que "Fiasco" no és un curt gaire inspirat, per dir-ho amb paraules suaus. Després de veure'l al youtube també he al·lucinat força. No sé a Cassà quina rebuda devia tenir, si és que el van passar. En fi, si l'han premiat als Gaudí, alguna cosa deu haver après des de llavors, tot i que no en puc opinar, perquè no l'hi he vist res més de moment.

    ResponElimina
  3. Ah... ostres, ho havia entès malament.

    Jo n'he vist (a estones per que vaig dormir força) "Honor de cavalleria". És un personatge que ens hauria de fer reflexionar que estem fent en l’àmbit de la cultura.

    Es divertit veure que una “merdeta” de premi a França fa anar de cul a crítics i experts d’aquí. Es molt representatiu de com funciona a Catalunya el mercat de l’art i el cimena en general.

    ResponElimina