dijous, 12 de març del 2009

80 jours

80 jours és el títol d'un còmic de Nicolas Vadot i Olivier Guéret publicat per Casterman, a França, el 2006, en el qual Edmon, vell i malalt, inexplicablement comença a rejovenir a raó d'un any per dia, quan és a punt de morir, als 80 anys. D'aquí el títol.

"Dans moins de deux mois, j'aurai 20 ans. L'âge de tous les possibles...", pensa Edmon en un moment donat. Us sona, oi? I és que la idea del rejoveniment no és nova. Scott Fitzgerald ja la va abordar en un conte escrit l'any 1922, The Curious Case of Benjamin Button, que ha estat la base per a la pel·lícula del mateix nom, protagonitzada per Brad Pitt i dirigida per David Fincher. I fa només un parell d'anys Francis Ford Coppola estrenava, injustament amb més pena que glòria (a l'Estat espanyol encara no ens ha arribat), la pel·lícula Youth without youth, interpretada magistralment per Tim Roth, i en la qual un vell lingüista comença a rejovenir després que un llamp li caigui a sobre.

Pel que fa al còmic, es tracta d'una història sense pretensions grandiloqüents que ens descriu amb correcció les vivències d'Edmon en aquest procés invers. El dibuix és al servei completament de la història. El traç és fresc; no té l'hermetisme d'altres dibuixants que pretenen una línia més clara.

Trobareu més informació d'aquest còmic a la web oficial del seu dibuixant: http://www.nicolasvadot.com/.

1 comentari:

  1. Hola! doncs jo ho sabia això d'aquesta pel·lícula de Francis Ford Coppola. En buscaré més coses... Jo el que recordo és un curtmetratge que, per ser un curt, va tenir força ressò fa uns anys i es deia "La ruta natural". El dirigeix Alex Pastor y es molt i molt bo.

    Aquí es pot veure gratuïtament: http://www.youtube.com/watch?v=JtykW5VtUWs

    ResponElimina