divendres, 27 de març del 2009

I ja van tres!

Ja ha sortit el tercer volum de la sèrie Orn, història universal: Berseker, de Quim Bou, editat per Dolmen en català i en castellà simultàniament. Dels tres que han sortit, és el que més m'ha agradat. Hi ha més tensió, més màgia i també potser més aventura...

Per començar, els que hagueu llegit el volum anterior, fixeu-vos en el personatge de la mussol, que continua apareixent en aquest tercer lliurament. Com pot sobreviure una dona impedida per caminar en un món on sembla imperar la raó de la força més que no pas la força de la raó? I a banda d'això, ja des d'un punt de vista narratiu, com pot un personatge com aquest, tan fora de lloc, que depèn dels altres per moure's, quedar integrat tan perfectament a la trama, i, per tant, més que no pas ser un obstacle per a l'acció, contribuir-hi com a element enriquidor? I és que Quim Bou s'arrisca a aportar a la història elements inhabituals i se'n surt!

A part, és clar, hi ha els elements comuns d'aquest tipus d'històries. Malvats que afinen les tensions i desgraciadets que aporten el contrapunt còmic, entre molts altres. Però a més a més es comença a concretar una faceta del protagonista que ens pot arribar a capgirar els esquemes. Perquè l'Orn no és un personatge d'una sola peça: té punts obscurs, portes tancades que comencen a obrir-se i ens presenten un animal desconegut. Com han de ser els bons herois de totes les històries.

Tot plegat fa d'aquesta saga una promesa d'emocions futures. Per molts anys!

1 comentari:

  1. Hola, Antònia!
    La primer a fer la crítica, eh?
    He, he... és clar que tu ja l'havies llegit! :)
    T'has oblidat de dir un petit detall... no sé qui ha fet la correcció del català... :)

    De l'Aconis, la noia-mussol, s'aniran sabent algunes cosetes més... però encara tardarà una mica a saber-se'n força coses (és la putada de fer 46 pàgines cada 9 mesos, sí!).

    Moltes gràcies per les teves paraules!
    Salut!
    Quim

    ResponElimina