dissabte, 31 d’octubre del 2009

Shin Chan al Saló del Manga



Enguany el Saló del Manga ret homenatge al malaguanyat Yoshito Usui, el creador de Shin Chan, amb una exposició en la qual han col·laborat Planeta DeAgostini i Luk Internacional, feta a partir de divers material gràfic i de merchandising. A banda d'això hi ha previst organitzar una taula rodona per donar a conèixer els altres treballs d'aquest autor, menys coneguts, i projectar els millors episodis de la seva sèrie estrella.

Shin Chan va arribar al nostre país de la mà de TV3, que va començar a emetre-la en horari infantil uns quants anys enrere. El fenomen Shin Chan va esdevenir d'unes proporcions semblants al de Dragon Ball. Fans i detractors van fer que la sèrie assolís un èxit brutal. La incorrecció d'aquest nen de cinc anys va ser present en més d'una tertúlia o article d'opinió on psicòlegs i pedagogs deien la seva pel que feia a la nefasta influència d'aquest personatge en els nens.

Per mi Shin Chan sempre ha estat una sèrie per a adults. Irreverent, sarcàstica, verinosa, genial... La capacitat d'aquest nen per desmuntar les més resistents estructures d'una societat hipòcritament perfecta, confusament ordenada, veladament injusta, eren la bomba de rellotgeria que més esqueia a un públic adult, que assistia desconcertat a aquest retrat sense pietat de les pròpies petiteses, despullats com ens mostrava davant la ridiculesa, indefensos als ulls d'aquest nen massa despert, predictibles i vulnerables, capritxosos i tremendament avorrits.

Mai una sèrie amb nen havia aconseguit un retrat tan descarnat del món dels adults.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada