dilluns, 2 de novembre del 2009

L'arbre vermell, de Shaun Tan



Barbara Fiore Editora sempre s'ha caracteritzat per publicar llibres il·lustrats amb una exquisidesa que difícilment trobes en altres editorials. Un dels últims treballs que m'ha caigut a les mans és aquest llibre, L'arbre vermell, de l'australià Shaun Tan, el cinquè d'aquest autor, que vaig descobrir per primer cop amb Emigrantes, editat també per Barbara Fiore en llengua castellana.

L'arbre vermell podria ser un llibre d'autoajuda. De fet, condensa en molt poques pàgines allò que els psicòlegs es dediquen a explicar prolixament en els seus manuals. Ara bé, a banda d'això, que no deixa de ser una mena de broma immerescuda, aquest llibre sí que és un conte il·lustrat per a adults (tot i que els nens també el poden disfrutar), amb un text mínim però essencial i unes il·lustracions que són una meravella, entre altres coses per la màgia que destil·len.

L'arbre vermell és una metàfora del revifament de les il·lusions, de la recuperació de l'esperança, una crida a l'optimisme. L'obscuritat, la incertesa, la soledat, davant del que és inevitable, són subjugats a un afany de viure per sobre de qualsevol altra cosa. Una obra absolutament recomanable.

Barbara Fiore té editades altres obres d'aquest autor imprescindible: Los Conejos, Contes de la perifèria i La cosa perduda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada