divendres, 19 de març del 2010

Frato, imprescindible

Aquest acudit té gairebé vint anys. Ha perdut vigència? Que potser el sexe no ens predetermina encara cap a camins especialment traçats fins i tot abans no haguem nascut? Pot semblar una exageració, però qui gosaria afirmar que això ja no passa?

I aquest altre? En quantes llars no veiem reproduït aquest estereotip encara?

Francesco Tonucci, Frato, ha esdevingut un referent en l'àmbit de l'educació des que fa quaranta anys va començar a publicar les seves tires, sempre punyents, incisives i compromeses amb la infància. Educador i dibuixant satíric, no s'ha estat mai de criticar la rigidesa de determinats estereotips, tant en el si de les llars com en el si del sistema educatiu, i d'obrir-nos els ulls cap a pràctiques molt consolidades que l'únic que aconsegueixen és limitar el món dels nens, de tallar-los les ales per créixer i madurar sense deixar de ser-ho.

40 anys amb ulls d'infant és un homenatge a aquesta trajectòria. Editat el 2007, és un recull imprescindible que incideix en les diferents etapes de la vida d'un nen: des del si matern fins a l'escola. Alhora incideix en el difícil ofici del mestre (de fet hi ha una secció amb aquest nom).

Feliç dia del pare!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada